De praktijkruimte

Als klant wilt u een ontspanningsmassage ontvangen in een omgeving die rust uitstraalt, zodra je er binnen komt.

Een omgeving die minimalistisch is ingericht geeft rust en harmonie. Laat datgene wat er staat tot zijn recht komen.

Een praktijkruimte dient functioneel te zijn en sfeer uit te stralen, dient in balans te zijn.

Een dergelijke inrichting is voor sommige mensen vreemd en kan spanningen oproepen. De meeste mensen vinden het minimalistische en sobere juist rustgevend. Dat heeft een heel gunstig effect op de ontspanningsmassage.

Zorg binnen de praktijkruimte voor een rustgevende kleur op de muren. Rustgevende kleuren zijn: lichtblauw, geel, groen, lichtroze, wit en lavendel. Door deze kleuren kun je je beter ontspannen.

Hang daarnaast een mooie foto of schilderij in de kamer die direct, wanneer de klant op staat vanaf de massagetafel of stoel, kan zien.

Comfort

Gebruik in je praktijkruimte een comfortabele massagetafel. De klant die je ontvangt en vervolgens 1 tot 1.5 uur op de tafel ligt moet hierop comfortabel kunnen liggen.

De massagetafel moet een goede zachte bekleding hebben die makkelijk is af te nemen/reinigen. Ook dit is van belang voor klantenbinding. Maak gebruik van eventueel een opstapje, zodat de klant makkelijker op de tafel kan komen.

Hetzelfde geld voor een massagestoel. Zorg dat deze stevig en comfortabele is uitgerust. Met een goede zachte bekleding die makkelijk is af te nemen/reinigen.

De beensteunen, waarop de onderbenen rusten, dienen niet horizontaal te verlopen, doch aflopend, zodat de voeten de aarde raken. Dit zit comfortabeler omdat anders de knieën teveel gebogen worden en deze houding is vooral voor de ouderen niet prettig. Bijkomend is het opstaan vanuit deze massagestoel duidelijk eenvoudiger.

Geluid

De praktijk dient rustig gelegen te zijn. Geluiden van buitenaf moeten nauwelijks kunnen doorklinken. Gebruikt tijdens het masseren, rustgevende muziek, zonder ritme. Ritme geeft tempo en tempo geeft haast en voorspelbaarheid.

Een massage dient onvoorspelbaar te zijn in tempo, juist de afwisseling hierin zorgt voor rust en vertelt iets over de inleving van de masseur/masseuse.
Muziek heeft de kracht om je mee te nemen naar een andere wereld. Naar een andere sfeer. Luisteren, ontspannen.

Atmosfeer

Essentiële oliën zorgen voor een atmosfeer in overeenstemming met de uitgangspunten van aromatherapie. Aromatherapie behandelt lichaam en geest tegelijk.

De geur van etherische oliёn geeft een krachtig effect op de emoties, terwijl hun chemie het lichaam beïnvloedt. Het is een methode die ter ondersteuning van andere behandelingen kan dienen of ter voorkoming van ziektes.

Geuren dragen bij tot een prettige gemoedstoestand en zijn mede belangrijk voor een algehele ontspanning.

Temperatuur

Voor een geslaagde massagebehandeling is de temperatuur van de ruimte vanzelfsprekend erg belangrijk.

De temperatuur in de praktijkruimte dient op 23 – 24 graden Celsius te worden gehouden. Daardoor is het voor de klant altijd lekker warm.

Als het desondanks nodig is, gebruik dan extra handdoeken.

Hygiёne

Bij voorkeur heeft de praktijkruimte een makkelijk schoon te houden parketvloer of laminaat vloer. De klant doet de schoenen uit voordat deze de praktijkruimte betreedt.

Laat de klant slippers meenemen.

Zorg dat er een aparte ruimte is waar de klant zich kan ontdoen van zijn kleding. Indien dit niet mogelijk is, geef dan vooraf duidelijke instructies zodat de klant weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Verlaat dan als masseur/masseuse even de praktijkruimte, zodat de klant zich rustig van de nodige kleding kan ontdoen.

Gebruik schone lakens en handdoeken en zorg dat vooraf alle te gebruiken materialen gereinigd zijn.

Van de masseur/masseuse en klant wordt verwacht dat je je vooraf goed hebt gedoucht.

Reinheid en orde is belangrijk. Zorg voor een schone en opgeruimde kamer.

Wanneer de klant wakker wordt in een rommelige of vuile kamer, belemmert dit het totaalbeeld van ontspanning. In een fijne kamer die schoon is en netjes opgeruimd kun je lekkerder “wakker” worden en de hele wereld weer aan!

Plaats een reactie

Cursus Deep Tissue Massage 25 en 26 mei - Nieuwegein

Leer professionele handgrepen en technieken die diep inwerken op bindweefsel en spieren, om klachten te verhelpen.

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie