Massage een weldaad voor lichaam en geest

Massage een weldaad voor lichaam en geest

Massage voor lichaam en geest

Je gedachten beïnvloeden je emoties en je emoties beïnvloeden je lichaam.

Obsessief denken

Obsessief denken wordt obsessief piekeren wat kan resulteren in een slechte gezondheid. Om gezond te zijn en te blijven is het belangrijk om de manier waarop je op stress reageert te onderzoeken.

Je geest kan je ziek maken maar je geest kan je ook helpen om gezond te blijven.

Zodra je je bewust bent wat de effecten van stress zijn op je lichaam, kun je ook leren om je gedachten en emoties onder controle te houden. Je hebt zelf de mogelijkheid om een gezonde leefomgeving ter creëren.

Invloed van je hersenen op je wezen

Je hersenen beïnvloeden je hele wezen, dus ontspan je hersenen en je zult je lichaam ontspannen.

Elke gedachte, elk gevoel en emotie komen tot stand in de hersenen. De hersenen vervoeren deze berichten heen en weer door het lichaam via het ruggenmerg. Stress beïnvloedt de werking van de hersenen rechtstreeks door de hypothalamus en indirect via de reacties vanuit het lichaam.

Als je lichaam leert te ontspannen, zal de geest dit goede voorbeeld volgen. Het kalmeren van je zintuigen ontspant de geest en verjongt het lichaam. Tijdens een diepe ontspanning produceren de hersenen homeostase. Het lichaam produceert meer chemische stoffen die gevoelens van welzijn oproepen.

Serotonine regelt je stemming, dopamine je emotionele reactie en door de chemische stof norepinphrine droom je mooie dromen.

Zodra deze chemische stoffen vrij kunnen stromen zal het lichaam alle geestelijke en lichamelijke spanning loslaten.

De werking van massage

Dat ontspanning belangrijk is voor lichaam en geest is iets waar we het allemaal wel over eens zullen zijn.

Stress laten verminderen, spanning loslaten en je ontspannen voelen en dat allemaal op hetzelfde moment.

Een massage biedt dit allemaal. Een massage geneest en stimuleert tegelijkertijd. De verschillende massagegrepen zijn ontwikkeld om de gezondheid te verbeteren en stress en spanning te verminderen. Massage leert je ontspannen.

Een massage bevordert de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk waardoor het hart en lichaam ontspant. Daarnaast is aanraking één van de eerste levensbehoeften. Jezelf regelmatig laten masseren is een belangrijk hulpmiddel om je stress te verlagen en je lichaam en geest te laten ontspannen. Door het loslaten van spanningen ervaar je meer innerlijke rust en kracht.

Jezelf één keer per maand laten masseren is het minimum om je gezondheid op peil te houden.

Luister naar je lichaam

Zorg dat je je prettig, veilig en comfortabele voelt bij je massage therapeut of masseur. Verschillende masseurs hebben verschillende stijlen. Zoek die massage stijl die bij jou past.

Soms heeft je lichaam een krachtige massage nodig, het andere moment een zachte aanraking.

Overleg dit met je masseur, geef aan waar jouw behoeftes liggen op dat moment. Alleen op die manier zul je een diepe ontspanning en gevoel van welbehagen ervaren.

Spreekt dit je allemaal aan, denk eens aan het leren van masseren. Denk eens aan het volgen van een cursus massage. Wat wil je voor jezelf en voor anderen kunnen betekenen.

Bronvermelding: Zonnevlecht opleidingen

Plaats een reactie

Cursus Deep Tissue Massage 25 en 26 mei - Nieuwegein

Leer professionele handgrepen en technieken die diep inwerken op bindweefsel en spieren, om klachten te verhelpen.

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie