Massage voor en door medewerkers

Massage voor en door medewerkers

De algemene stoelmassage

Een aparte sector binnen de massage is de Stoelmassage.

Dat bedrijven een stoelmasseur inhuren is momenteel al een beetje achterhaald.
De kosten zijn te hoog en bedrijven zijn allemaal aan het bezuinigen.

Maar wat kun je als bedrijf dan wel nog doen voor je medewerkers, om hen in een gezonde omgeving te laten werken, zodat er een balans ontstaat tussen activiteit en rust? Absoluut!!

Het ontvangen van een stoelmassage is een vorm van ontspanning en meditatie.
Je kunt de werknemer mentaal laten ontspannen en daarbij ook nog eens de fysieke klachten behandelen.

Voordeel;
De werknemer hoeft niet te “leren” mediteren. Niet iedereen kan zich vinden in een vorm van meditatie. Een stoelmassage behandeling van slechts 10 minuten is voldoende. Even een moment voor jezelf in een rustige omgeven, waarbij je de volledige aandacht krijgt/ontvangt. Even weg uit de drukte en stress.

Momenteel is het beter om binnen de organisatie of afdeling(en) te kijken naar werknemers die interesse hebben om een cursus stoelmassage te volgen en deze vervolgens kunnen toepassen op hun eigen collega’s

Afdelingshoofden zouden eens meer moeten kijken naar de werknemers en hun gezondheid. Pas als iemand ziek wordt krijgt de werknemer de volledige aandacht om te herstellen. De balans tussen activiteit en rust is verstoord.

Kopos

Kopos geeft sinds 2008 cursussen in Klassieke massage, Ontspanningsmassage en Stoelmassage. Deze laatste is op basis van acupressuur.
Daarnaast kunnen mensen kennismaken met masseren door een Basiscursus te volgen (2 uur)
Partners kunnen een Cursus Partnermassage reserveren (2 uur). Deze wordt gegeven op basis van technieken vanuit de Klassieke massage.

Kopos staat voor kwaliteit en is volledig, voordelig, het beste!

Massage geven op een stoel met armleuningen en/of een bureaustoel

Cursus massage nek en schouders

Een andere mogelijkheid, voor de werkgever zeer aantrekkelijk, is het geven van een verkorte cursus masseren van nek en schouders door en voor medewerkers!

Dit is het grootste probleemgebied van medewerkers in de gezondheidszorg.

Kopos heeft hiervoor speciaal een aantal handgrepen/technieken gebundeld die in 1 uur geleerd kunnen worden.
Hierbij hoort een handboek met foto’s waardoor het eenvoudig is om na de cursus de technieken ook in werk of thuissituatie te herhalen/oefenen.

Elkaar kunnen masseren door het toepassen van eenvoudige massagetechnieken op de werkvloer is een eenvoudige maar zeer effectieve manier om klachten te behandelen en te voorkomen.

Dit gaat u leren tijdens de cursus

  • De insteek van de cursus is praktisch
  • Er wordt geoefend onder deskundige leiding en de theorie kijkt vanaf de achtergrond mee
  • Tijdens de cursus oefen je op elkaar en leert een aantal technieken op basis van Klassieke massage en Acupressuur.
  • Er wordt geoefend / gemasseerd al zittende op een stoel met armleuningen
  • Een groep bestaat uit maximaal 6 personen per uur (elk ½ uur wisselen)
  • Er kunnen elk uur meerdere groepen van 6 personen deelnemen aan deze cursus
  • Door een kleine groep kan er veel aandacht worden ggeven aan het oefenen en begeleiden van het masseren

Een doeltreffende en gezonde investering voor elk ziekenhuis

Hoe goed zou het zijn als verpleegkundigen een aantal technieken zouden kunnen leren die ze effectief zouden kunnen toepassen bij collega’s en patiënten.

Welke extra bijdrage kan een verpleegkundige leveren aan het welzijn van patiёnten en collega’s door het leren van een aantal eenvoudig toe te passen handgrepen en technieken, gebaseerd op de Klassiek massage en acupressuur!.

Deze kennis en kunde geeft ze daarnaast ook de mogelijkheid deze te kunnen toepassen bij partners, kinderen, familieleden, enz. !!

Cursus massage nek en schouders

Dus naast de Stoelmassage is er nog een andere mogelijkheid, voor de werkgever zeer aantrekkelijk, het geven van een verkorte cursus masseren van nek en schouders door en voor medewerkers!

Dit is het grootste probleemgebied van medewerkers in de gezondheidszorg.

Elkaar kunnen masseren door het toepassen van eenvoudige massagetechnieken op de werkvloer is een eenvoudige maar zeer effectieve manier om klachten te behandelen en te voorkomen.

Voorbeeld: voor een cursus met 6 personen zijn 3 uur nodig om de nodige handgrepen en technieken te leren.
Hiervoor is een speciaal programma samengesteld door Kopos.

Denk hierbij bijvoorbeeld als onderdeel van een teamdag of vraag als leiding wie interesse heeft om deze 3 uur durende cursus te volgen. Wel dienen er voldoende medewerkers deze cursus gevolgd te hebben om deze als een ondersteunende factor binnen de afdeling te laten gelden. (minimaal 6 personen)

De massage kan gegeven worden op een gewone stoel, al zittende of vooroverbuigend met hoofd en armen op tafel.
Dus geen extra kosten voor een massagestoel.

Ook de kosten en tijd die geïnvesteerd moeten worden, in tegenstelling tot een weekend cursus stoelmassage, zijn minimaal.

Denk ook eens aan preventief beleid en positieve beeldvorming!

Investeer in je medewerkers, in kennis, kunde, interesse en bovenal gezondheid vanuit een ander perspectief. Laat een geïnteresseerde medewerker deze “massage cursus voor en door medewerkers”, volgen.

Denk ook als afdeling of als ziekenhuis welke positieve beeldvorming u hiermee naar buiten toe kunt overdragen. De meerwaarde welke dit kan bieden is voor het ziekenhuis een aanwinst binnen de organisatie en als zodanig uitermate geschikt om hier publiciteit aan te geven via de juiste kanalen.

Vervolgens kan deze medewerker, na een ruime oefenperiode, een ontspannen massage geven aan medewerkers/collega’s en patiënten

Voorbeeld Flevoziekehuis Almere:

Zo heeft Kopos in 2011 en 2012 verzoeken ontvangen van het Flevoziekenhuis in Almere om medewerkers, werkzaam op de Operatiekamers en Algemene verpleegafdelingen, een cursus Stoelmassage te laten volgen. Dit is een duurdere investering. Het betreft hier een weekend cursus (2 dagen)

De bedoeling hiervan is dat deze medewerkers, ook werkzaam op hun afdeling, een ontspannen stoelmassage kunnen geven aan collega medewerkers. Al deze medewerkers hebben inmiddels de cursus stoelmassage gevolgd.

Een uitermate doeltreffende en gezonde investering van het Flevoziekehuis in haar medewerkers op de lange termijn! Een voorbeeld om te doen volgen!

De massage cursus “voor en door Medewerkers”

Een massage cursus met een minimale financiële investering!

Haal er uit wat er in zit!

Plaats een reactie

Cursus Ontspanningsmassage 14 en 15 september - Nieuwegein

Een echte starterscursus en dus een massage cursus voor Iedereen !

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie