Massage wordt steeds populairder in Nederland

Massage wordt steeds populairder in NederlandMassage in Nederland

Het geschatte aantal actieve masseurs in Nederland komt neer op ongeveer 22.000.

Dit zijn cijfers die afkomstig zijn van de Kamer van Koophandel.

Het betreft alle economisch actieve massagebedrijven in heel Nederland. Meegeteld zijn masseurs/fysiotherapeuten, Masseurs/massage-salons en Masseurs/niet-massagesalons.

Daarnaast staan er meer dan 4277 ingeschreven als wellnesscenter met sauna, zonnebanken, beauty en massage.

Klassieke massage

De Klassieke massage blijft onverminderd populair, maar exotische en oeroude massagevormen zijn in opkomst zoals de Ayurveda Massage of Polynesische- of Oosterse Massage.

Veel van deze massagetechnieken hebben een rijke geschiedenis zoals de Ayurvedische Massage, die zijn oorsprong kent uit het historische India en ervoor zorgt, dat geest en ziel dichter met elkaar worden verbonden door het gebruik van speciale kruidenoliёn en verschillende massage technieken.

Andere opkomende massages zijn Lomi Lomi en Kobido (Japanse gezichtsmassage).

Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaї en werd van generatie op generatie doorgegeven. In de Hawaiiaanse filosofie, de Huna, gaat het vooral om twee zaken: Harmonie en Liefde.

Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom kan leiden.
Een Lomi Lomi massage helpt om die blokkades op te heffen en heeft daarom een helende werking.

Kobido massage

Kobido wordt genoemd als voorbeeld van een van de meest verfijnde vormen van Japanse gezichtsmassage. Ze heeft een lange geschiedenis met daarin een ontwikkeling van toevoegingen en verfijning die generaties lang van meester op leerling zijn overgebracht.

Het is een stimulerende, maar vooral ontspannende massage van het hoofd en nek gebied die zelfs doorwerkt in het hele lichaam.

Verwacht wordt dat de trend van speciale massages zich gaat voortzetten, zoals de Oosterse Kruiden stempel Massage.

Kruidenstempel massage

Deze techniek stamt van origine uit het Oosterse Thailand en wordt in dit land “ik wens je een goed leven” massage, genoemd. Door middel van warme buideltjes, gevuld met speciale kruiden wordt er druk uitgeoefend op verstoppingen in het lichaam.

De praktijk

Uit kleinschalige onderzoeken blijkt dat de grootste doelgroep van massage nog steeds vrouwen zijn, hoewel het percentage mannen dat zich laat masseren toeneemt.

Als reden voor massage wordt het vaakst genoemd: Je prettig, heerlijk en ontspannen voelen. Andere redenen zijn: hoofdpijn, vastzittende schouders en nek.

Als redenen om niet regelmatig een massage te ondergaan zijn de financiën. Maar ook dat mensen zich er gewoon geen tijd voor gunnen.

Ontspanningsmassage

Op de vraag welke massage de voorkeur heeft, scoort de Ontspanningsmassage het hoogst. Daarna komt de schouder/nek massage en de hotstone massage.

Praktijkruimte

Als locatie kiezen de meeste mensen voor een massage bij een gespecialiseerde massage praktijk of bij een wellness/spa-beautycentrum.

Ook groeit het percentage mensen dat zich thuis laat masseren.

Plaats een reactie

Cursus Ontspanningsmassage 14 en 15 september - Nieuwegein

Een echte starterscursus en dus een massage cursus voor Iedereen !

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie