Onze medewerkers

John van de Schoor

John van de Schoor

Mijn naam is John van de Schoor.

Ik ben geboren in 1954 in het Limburgse dorp Baexem en in 1981 voor opleidingen in de gezondheidszorg verhuisd naar de omgeving Utrecht.

Van beroep ben ik verpleegkundige geweest en was werkzaam als CMC-verpleegkundige tot september 2019 in het Diakonessenhuis in Utrecht. Vanuit dit verzorgende beroep heb ik in 1985 de opleiding sportmassage gedaan en het diploma van de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) behaald, erkend door de NSF (Nederlandse Sport Federatie).

Aansluitend deze opleiding heb ik geruime tijd een eigen sportmassage praktijk gehad, waar ik voornamelijk sporters als klant heb gehad en gaf massages ter ontspanning na een zware training of voorbereidend op een wedstrijd.

Voor een periode van 2 jaar heb ik gewerkt als sportmasseur bij een handbalvereniging. Tijdens deze periode heb ik veel praktische ervaring opgedaan op een breed vlak en heb in het verlengde hiervan ook bij diverse andere sportverenigingen als sportmasseur gewerkt.

In 2006 heb ik Dr Kacergius, woonachtig in de plaats Druskininkai in Litouwen, ontmoet. Hij is gespecialiseerd in het holistische van de mens, geest en lichaam in balans brengen en van deze persoon heb ik veel geleerd.

Een onderdeel hiervan is zijn toepassing van drukpuntenmassages om de energiebanen weer te laten stromen en de spieren weer soepel / los te maken. Naar aanleiding van zijn interessante kennis, heb ik in 3 maanden de opleiding stoelmassage, op basis van Thaise acupressuur en de Shiatsu stoelmassage gedaan. (beide gebaseerd op drukpuntenmassage).

In 2015 en 2016 heb ik in Bulgarije een vorm van Deep Tissue massage geleerd van Rumen Ivanov, welke is gebaseerd op oude Russische technieken. Deze techniek is niet geheel pijnloos maar op korte en lange termijn zeer effectief.

Sinds maart 2008 probeer ik als instructeur en eigenaar van Kopos, mijn opleidingen en ervaringen op de persoon af te stemmen bij het begeleiden van de cursisten.

NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage)

Marc Siekman

Marc Siekman

Zelf bewegen en mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen is een belangrijk thema in mijn leven. Mensen in beweging brengen doe ik door mensen echt en eerlijk op elk niveau (aan) te raken.

De manier waarop ik masseren benader komt voort uit mijn tweede grote passie, het beoefenen van en het lesgeven in taiji (tai Chi). Concentratie, coördinatie, vloeiende bewegingen, intentie en ademhaling zijn de basisprincipes van Taiji. Dezelfde principes die ik ook in mijn massages toepas.

Het contact maken met het lichaam van een ander heeft heel veel verschillende effecten en kan veel losmaken. Daarom streef ik ernaar om elke massage geheel af te stemmen op de individuele wensen en behoeftes van mijn cliënten. Bij elke massage die ik geef of ontvang leer ik telkens weer veel over mijn cliënt en over mijzelf. U kunt mijn opgedane ervaring hierin ervaren in mijn eigen praktijk http://www.massagepraktijkalmere.nl/

Uiteraard raak ik als gecertificeerd masseur nooit uitgeleerd, vandaar dat ik na mijn reeds gevolgde opleidingen en cursussen nog steeds geregeld lessen en workshops volg. Ook door het het geven van lessen en workshops leer ik telkens iets bij. Naast mijn praktijk geef ik daarom als waarnemend instructeur regelmatig les in massage cursussen bij KOPOS.

Het vinden en houden van een goede lichamelijke, geestelijke en emotioneel balans is voor ieder een grote uitdaging. Lekker in je vel zitten is niet zomaar vanzelfsprekend en zeker niet altijd eenvoudig. Een massage kan daar echter een belangrijke bijdragen aan leveren.

Ik hoop je binnenkort op een van de cursussen te mogen ontmoeten en je te laten ervaren wat het geven van een massage voor jou kan betekenen.

Cursus Ontspanningsmassage 14 en 15 september - Nieuwegein

Een echte starterscursus en dus een massage cursus voor Iedereen !

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie