Populaire massages

Populaire massages

Populaire massages

Veel mensen houden van een massage maar welke soort massage? Wij zetten de tien populairste op een rijtje.

Zweedse massage

De Zweedse massage is de meest bekende en wijd verspreide vorm van massage. Deze vorm van massage is beter bekend onder de naam Klassieke massage.

Lange, zachte bewegingen worden gecombineerd met licht kneden of cirkelvormige bewegingen op de huid. Vaak wordt gebruikt gemaakt van massage olie.

Deze vorm is zeer rustig en ontspannend, en een goede eerste kennismaking met massages.

Aroma massages

Om stress en stressgerelateerde klachten te verminderen, kan de Zweedse massage aangevuld worden met geurende oliën of kaarsen die een heilzame kracht wordt toegedicht.

Hot-Stone massages

Zoals de naam zegt, worden warme, zachte stenen op bepaalde punten van je lichaam gelegd of gedrukt. Dit verwarmt de gespannen spieren, waardoor ze ook meer ontspannen worden. De bedoeling is om de energiecentra van je lichaam terug in balans te krijgen.

Dit is een zeer zachte vorm van massage, geschikt voor gespannen personen.

Diepe weefsel massage

Bij chronische blokkades in spieren en weefsel of verhinderde bewegingen, is een hardere techniek nodig. De diepe weefselmassage dringt met duwen of hard masseren door tot in de diepste blokkades, en maakt die als het ware los, waardoor weer normaal kan bewogen worden.

Dit kan oncomfortabel of zelfs pijnlijk zijn. Het is belangrijk goede afspraken te maken met de masseur of masseuse, zodat deze kan stoppen bij te veel pijn.

Shiatsu

Deze Japanse massagetechniek gebruikt de vingers om druk uit te oefenen, en dit in een bepaald ritme op de zogenaamde acupunctuurmeridianen.

Op elk punt wordt twee tot acht seconden druk uitgeoefend, om de energiestroom op gang te brengen en het lichaam terug in evenwicht te brengen. Ontspannend maar toch krachtig, zonder kans op pijn achteraf.

Thaise massage

Ook deze vorm gebruikt de energiestromen in het lichaam. Dat gebeurt door zachte druk op specifieke punten, samendrukkingen en stretchen. Dit is geen passieve vorm van massages. Je lichaam zal door de therapeut in alle richtingen worden gewrongen.

Hoewel het stress doet verdwijnen en de flexibiliteit van het lichaam vergroot, zal je je naderhand eerder energiek dan ontspannen voelen.

Prenatale massage

Niet voor de baby, wel voor de aanstaande mama. Om stress te verminderen, zwellingen weg te nemen en verschillende pijntjes te verzachten. Ook angst en depressie kunnen er (deels) mee behandeld worden.

Let wel: laat dit enkel uitvoeren door een massagetherapeut met een diploma in zwangerschapsmassage.

Reflexologie

Reflexologie focust zich op de voeten, maar is meer dan een gewone voetmassage. Bij relfexologie wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten van de voeten die zouden corresponderen met de organen en systemen in het lichaam.

Een zeer ontspannende vorm van massage, dubbel geapprecieerd voor wie lang moet staan of last heeft van vermoeide voeten.

Sportmassage

Voor actieve mensen die veel fysiek werk verrichten. Een atleet hoef je dus niet te zijn.

De focus ligt bij het voorkomen en behandelen van verwondingen en kwetsuren en het verbeteren van je prestaties. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt.

Lymfedrainage

Voor wie oedemen (vochtophopingen) heeft ontwikkeld in voeten en benen, kan een lymfedrainage uitweg bieden. Deze massagetechniek verbetert de circulatie van het bloed en de lymfevaten waardoor het vocht beter kan afgevoerd worden.

Het is een zachte vorm, waarmee met lichte druk en cirkelvormige bewegingen wordt gewerkt.

Opgelet: niet elke therapeut is opgeleid voor deze techniek.

Plaats een reactie

Cursus Ontspanningsmassage 14 en 15 september - Nieuwegein

Een echte starterscursus en dus een massage cursus voor Iedereen !

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie