Welke massage past bij jou?

Welke massage past bij jou?

We leggen je de populairste massages van het moment en hun voordelen uit. Zo kun je de behandeling kiezen die het beste bij je past

Hot-Stone

Deze massage werkt met warme basaltstenen van ongeveer 45 graden.
Ze worden het vaakst op je rug gelegd en ze geven een aangename warmte, wat je ontspant.

Daarnaast oefenen de stenen druk uit, vergelijkbaar met die van een rekoefening. Vervolgens wrijft de masseur je met olie in en masseert hij je met de stenen. Die worden rondgedraaid of hij trommelt er op.

Deze bewegingen werken dieper op je spierweefsel in.

De hot-stone massage stimuleert het zelfherstel van je lichaam, drijft afvalstoffen af, doet de organen in werking treden en zorgt voor evenwicht in het lichaam. Maar de hoofdzakelijke bedoeling is ontspanning.

Drukpunt

Drukpunt massage of acupressuur is gebaseerd op een eeuwenoude behandeling uit China. De masseur stimuleert bepaalde drukpunten op de huid en stimuleert de zelfgenezing van het lichaam. Voornamelijk klachten als hoofd- en rugpijn, slapeloosheid en opvliegers worden zo behandeld.

Je kunt deze techniek ook op jezelf toepassen, verschillende boeken leren je de basisprincipes kennen.

Deep tissue

Met behulp van deze krachtige massage brengt de masseur je lichaam terug in evenwicht. Diepe bewegingen besteden veel aandacht aan de spieren, zo wil de masseur je energiestroom verbeteren en spanning en stress doen wegvloeien. Hij wordt dus het vaakst toegepast bij mensen die met veel stress.

Het is normaal dat je na de behandeling pijn hebt, maar bij een goede massage verdwijnt dit na 2 dagen. Drink na afloop veel water om de vrijgekomen afvalstoffen te helpen afvoeren.

Bindweefselmassage

Deze massage moet de huid helpen te herstellen. De masseur grijpt stevig in het bindweefsel en activeert zo de circulatie van het bloed.
Daarnaast stimuleert het de productie van collageen en elastine.

Deze massage concentreert zich vooral op het gezicht, bovenbenen en de billen, het gaat namelijk cellulitis en striemen tegen. Het helpt eveneens bij rimpels, slappe en vale huid, slechte doorbloeding, acne, littekens en couperose. Raak niet in paniek als de behandeling pijn doet, dat hoort zo.

Maar je raakt er wel aangewend. Hoe vaker je het ondergaat, hoe soepeler je weefsel wordt.

Doe-het-zelf

Je vindt in de winkel talloze apparaten waarmee je zelf aan de slag kunt.
Voor je iets koopt, laat je goed informeren en zorg dat het van goede kwaliteit is.

De meeste toestellen werken met trillingen, andere weer met infrarood licht of met warmte.
Bij het gebruik van deze toestellen is het belangrijk dat je niet steeds dezelfde plek masseert, maar dit regelmatig afwisselt.

Behandel niet langer dan een kwartier dezelfde plek. Als het na meerdere keren pijn blijft doen, dan klopt er iets niet, raadpleeg in dit geval je dokter.

Plaats een reactie

Cursus Deep Tissue Massage 25 en 26 mei - Nieuwegein

Leer professionele handgrepen en technieken die diep inwerken op bindweefsel en spieren, om klachten te verhelpen.

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie