Zo geef je een heerlijke voetmassage

Zo geef je een heerlijke voetmassage

De voeten zijn een onderschat lichaamsdeel van de vrouw. Ze zijn de sleutel tot intens genot voor haar.

Het vergt wel wat werk, maar met deze tien stappen kan het niet fout gaan:

Thaise voetbad

Snij een half limoen in sneetjes, en plaats deze in warm water. Zo komen haar voeten tot rust. Wrijf zachtjes haar voetzolen in met de andere helft van de limoen. De zuren helpen gifstoffen onttrekken en het warme water maakt haar voeten zachter.

Handdoek

Maak een handdoek vochtig in het voetbad. Houd deze boven haar knie, en laat het water langs haar benen naar beneden stromen zonder de handdoek tegen haar benen te houden. Dep zachtjes droog na een tijdje.

Roteer voeten

Houd de voeten zachtjes vast en roteer de enkels eerst rechtsom, dan linksom. Herhaal dit voor elke teen apart.

Lotion

Maak de huid van de voeten zacht door een lotion aan te brengen. Neem dan een voet in elke hand, en beweeg de duimen op de voetzool over en weer. Eerst zachtjes, dan steeds krachtiger.

Cirkelvormige bewegingen

Maak halve cirkelvormige bewegingen met je duim onder de bal van de voet en beweeg horizontaal heen en weer.

Glijdende duimen

Zet je duimen tegenover elkaar op de zolen, laat ze naar elkaar doorglijden en weer terug. Werk zachtjes naar beneden toe, tot je de hiel bereikt.

Druk op voetzool

Vlecht je vingers samen en plaats ze over de voet, met de duimen op de zolen. Beweeg je hand op en neer, waarbij de duimen de voetzolen flink masseren.

Vingertoppen

Bewerk met je vingertoppen de lange botjes op de bovenkant van de voet. Volg ze zachtjes met je vingertoppen op en neer.

Enkel

Neem de buitenkant van de enkel vast, waar de spieren het bot ontmoeten. Glijd met je duim op en neer, het bot volgend. Druk daarbij lichtjes je duim in de huid.

Afwerking

‘Veeg’ met de vingers onder zachte druk over de voetzool, van hiel naar de tenen. Doe dit enkele keren na elkaar, zodat alle spanning uit de voeten is verdwenen.

2 gedachten over “Zo geef je een heerlijke voetmassage”

Plaats een reactie

Cursus Ontspanningsmassage 14 en 15 september - Nieuwegein

Een echte starterscursus en dus een massage cursus voor Iedereen !

Kopos, uw coach op maat!

meer informatie